Főoldal  ·  Iskolánk

Jelentkezés leendő elsősöknek

ISMERKEDÉS A LEENDŐ ELSŐSÖKKEL

Az első benyomásokat már novemberben megszerezhetik a tájékozódni vágyók, ha eljönnek hagyományos Adventi Bazárunkra, amely családi szórakozást, ajándékkészítési és beszerzési lehetőséget kínál, sőt! A Teaházban ismerkedhetnek a Waldorf-pedagógiával ill. beszélgethetnek a leendő osztálytanítóval is.

Az ismerkedési folyamatot minden évben az aktuális körülményekhez igazítjuk. Konkrét dátumok nélkül, a menetrend általában a következő:

1.ELŐADÁSOK

Érdeklődő családok számára minden év januárjában négyrészes előadássorozatot, élményműhelyt indítunk, a Waldorf-pedagógiát és iskolánk életét bemutató témákban.

Az előadások kifejezetten a szülőknek szólnak.  

2. NYÍLT NAP

Nyílt napot szervezünk az érdeklődőknek az előadás sorozat után. A szülők órarend szerinti tanórákat tekinthetnek meg különböző osztályfokokon 08:00 órai kezdettel, a délelőtt folyamán, saját választásuk alapján. Előzetes bejelentkezés szükséges, melyet előző nap 15 óráig kérünk megtenni! A férőhelyek száma erősen korlátozott, ezért a tervezett létszám felettieknek sajnos nem tudunk helyet biztosítani.

3. JELENTKEZÉS

A jelentkezési lapok végső leadási határideje: 2020.02.28. éjfél!

Kérjük, hogy a Jelentkezési laphoz mellékeljék a következőket:

  • a Felvételi adatlapot
  • valamennyi, gyermekükről készült szakvéleményt, pl. logopédustól, fejlesztő pedagógustól, nevelési tanácsadótól vagy szakértői bizottságoktól,
  • olyan fényképet, melyen gyermekük jól felismerhető és azt szívesen itt is hagyják az osztálytanítónak,
  • egy kézzel írt, részletes gyermekbemutatást az alábbi kérdéssor segítségével
 

4.  ISMERKEDÉS A GYEREKEKKEL KIS CSOPORTOKBAN

Márciusban indulnak az ismerkedések a gyerekekkel. A jelentkezők számától függően  5-6-7 fős csoportokban hívjuk be őket. Erre az alkalomra kényelmes ruhában és benti cipőben jöjjenek! A foglalkozás időtartama  kb.1 óra.  Amennyiben korábban még nem juttatták el hozzánk a fent felsorolt dokumentumokat, ez alkalommal feltétlenül hozzák magukkal!  

5. NAGY CSOPORTOKBAN

Pedagógusaink nagy csoportban is megfigyelik a gyermekeket tevékenység közben. A jelentkezők nagy száma indokolhatja, hogy két csapatot szervezzünk, 15 és 16 órai kezdéssel. Hogy ki, melyik turnusba került, azt egy későbbi levélben küldjük meg minden családnak.

6. ISMERKEDÉS A SZÜLŐKKEL

A családdal való ismerkedés részeként pedagógusaink a szülőkkel is elbeszélgetnek arról, miért választották a Waldorf-pedagógiát, ill. a mi iskolánkat gyermekük számára, mit várnak az intézménytől, stb.. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindkét szülő megjelenjen az ismerkedésen! A pontos időpontokat e-mailben közöljük.  

7. DÖNTÉS A FELVÉTELRŐL

Abban az esetben, ha a pedagógusok nem tudnak egyértelmű döntést hozni a felvételről, előfordulhat, hogy némely gyermeket még egyszer vissza kell hívnunk.

Áprilisban a tanári konferencia tagjai közösen döntenek a gyermekek felvételéről egy kiegyensúlyozott „Waldorf-osztály” összeállításának szem előtt tartásával. A döntésről a szülőket határozatban értesítjük, figyelembe véve az állami beiratkozási időpontokat is.

Felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk e-mailben.