Főoldal  ·  Iskolánk

Jelentkezés leendő elsősöknek

ISMERKEDÉS A LEENDŐ ELSŐSÖKKEL


Ismerkedünk. Alaposan.
Gyerekekkel és szüleikkel is.


ÍGY MUTATKOZUNK BE:


A felnőtteknek előadásokat tartunk, és élményműhelyek keretében nyújtunk bepillantást a tanórákon zajló folyamatokba, a gyerekek mindennapjaiba. Az első előadásunkra január 16.-án, hétfőn 18.00-20.00 óráig várjuk az érdeklődődket. Élményműhelyeinken a hozzánk látogatóknak lehetősége van beülni az iskolapadba és megtapasztalni mi is zajlik a zene, kézimunka, euritmia vagy akár a nyelvóráinkon. Az élményműhelyekre két szombaton, január 28.-án és február 11.-én várunk majd mindenkit, 10.00-12.00 óráig. Az ismerkedő alkalmakat egy újabb előadás zárja február 27.-én, ismét hétfőn 18.00-20.00 óráig. Az u.n. nyílt napon kitárjuk az osztálytermek ajtaját és anyukák, apukák személyesen ülhetnek be az iskolapadok és az iskolások - mögé, megfigyelőként. A látogatók előzetes kínálatból választva láthatnak főoktatásokat és szakórákat 2. osztálytól felfelé. Az idei első két nyílt napunk novemberben volt, de január folyamán újra lesz lehetőség betekinteni osztályaink életébe.


JELENTKEZÉS


jelentkezési lapok végső leadási határideje: 2023.03.01. 18:00!
Kérjük, hogy a Jelentkezési laphoz mellékeljék a következőket:

  • Felvételi adatlapot
  • valamennyi, gyermekükről készült szakvéleményt, pl. logopédustól, fejlesztő pedagógustól, nevelési tanácsadótól vagy szakértői bizottságoktól,
  • egy egész alakos fényképet, melyen gyermekük jól felismerhető és azt szívesen itt is hagyják az osztálytanítónak,
  • egy családi fotót, amelyen a jelentkező gyermeken kívül anyukát, apukát és testvéreit is láthatjuk). Ez utóbbi kép természetesen nem kötelező, de nekünk nagy segítség lenne!
  • egy kézzel írott, alaposan átgondolt, részletesen kidolgozott gyermekbemutatást

ÍGY ISMERJÜK MEG A JELENTKEZŐKET:


A gyerekeket játszóházba hívjuk. Ezek időpontja az idén: február 2. és február 9. mindkét alkalommal 15 órától Kérjük a jelentkezőket, hogy a kettő közül egyet - csak egyet – feltétlenül válasszanak! Ehhez regisztrálni kell a e-mail címre küldött levéllel, megadva a szülők és gyermekük nevét, ill, a választott időpontot.

A következő lépés, hogy kisebb csoportokba is meghívjuk a leendő iskolásokat, ahol egy mesejátékban vehetnek részt. Március 10-ére, 11-ére és 15-éra. Ehhez a közös játékhoz 6-6 fős csapatokba osztjuk be a gyerekeket. Erre az alkalomra kényelmes ruhában és benti cipőben jöjjenek! A foglalkozás időtartama kb. 1 óra.  

A családdal való ismerkedés részeként pedagógusaink a szülőkkel is beszélgetnek arról, miért választották a Waldorf-pedagógiát, ill. a mi iskolánkat gyermekük számára, mit várnak az intézménytől, stb.. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindkét szülő megjelenjen az ismerkedésen! A pontos időpontokat e-mailben közöljük.   


DÖNTÉS A FELVÉTELRŐL


A Tanári Konferencia tagjai közösen döntenek a gyermekek felvételéről egy kiegyensúlyozott „Waldorf-osztály” összeállításának szem előtt tartásával. A döntésről a szülőket márc. 27-étől határozatban értesítjük, figyelembe véve az állami beiratkozási időpontokat is. Felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk e-mailben.EGY NAPUNK KÉPEKBEN


Művészeti nevelés


Nyelvtanítás a Waldorf iskolában


Ritmus és mozgás a mindennapjainkban